آفت‌کش‌های تاریخ گذشته امحا می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد جوان به نقل از   پایگاه خبری DA1news: تاکنون ۸۵ درصد آفت‌کش‌های مورد نیاز برای زراعت و باغات کشور در سال زراعی جاری تدارک و تامین شده است.

سرپرست دفتر آفت‌کش‌ها در سازمان حفظ نباتات کشور  در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: براساس آخرین گزارش‌ها تاکنون بیش از ۸۵ درصد آفت‌کش‌های مورد نیاز معادل ۴۵ هزار تن با واردات آماده مصرف، به علاوه تولید داخل برای مبارزه با آفات عمومی و همگانی در سال زراعی جاری تامین شده و مشکلی در این زمینه نداریم.

حمید یدایی اظهار داشت: تدارک آفت‌کش‌ها تقریبا پیش از پایان سال زراعی گذشته آغاز می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره آفت‌کش‌هایی که تاریخ مصرف شان گذشته است نیز اظهار داشت: این آفت‌کش‌های تاریخ مصرف گذشته معمولا برای یک بار بررسی می‌شوند و اگر براساس نتایج آزمایش‌ها، قابل مصرف بودند، تاییدیه برای مصرف یک سال دیگر را می‌گیرند.

یدایی ادامه داد: آفت‌کش‌هایی که تاریخ مصرف شان منقضی شده است توسط شرکت‌های مجاز و با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست جمع‌آوری و تحت عنوان پسماندهای شیمیایی، امحا می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۴ تن آفت‌کش که تاریخ مصرف شان منقضی شده بود در قالب پسماند توسط شرکت‌های مجاز از استان‌ها جمع‌آوری و معدوم شد.

سرپرست دفتر آفت‌کش‌ها در سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: هر چند سال یک‌بار جمع‌آوری این پسماندها در کشور انجام و سپس معدوم می‌شوند.

وی در مورد دیگر پرسش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی در خصوص نتایج برگزاری مانور سازمان حفظ نباتات کشور در سال جاری گفت: در مانوری که برگزار کردیم ۵۴ درصد از ۷۹۰۰ فروشگاه یا داروخانه گیاهپزشکی در سراسر کشور توسط بیش از ۹۵۰ اکیپ بازدید و بررسی شدند.

سرپرست دفتر آفت‌کش‌ها در سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: با انجام این بازدیدها نزدیک به ۱۸۰۰ حکم صادر شد که مربوط به پروانه‌های غیرمجاز، عدم حضور کارشناس فنی یا کشف آفت‌کش‌های غیرقابل مصرف و قاچاق بود.

وی درباره کیفیت آفت‌کش‌ها ابراز داشت: به دلیل تحریم‌ها آفت‌کش‌ها حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از کشورهای هند و چین وارد کشور می‌شوند و تنها ۵ درصد واردات به صورت غیرمستقیم از کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد.

یدایی بر مصرف آفت‌کش‌ها بر اساس دستورالعمل‌های سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد و گفت: بی‌توجهی‌ به این دستورالعمل‌های مربوط به مصرف آفت‌کش‌ها از اثر آنها می‌کاهد، زیرا آفات دز لازم را از آفت‌کش‌ها دریافت نمی‌کنند و به تدریج در برابر آفت‌کش‌ها مقاوم می‌شوند.

وی تاکید کرد: رعایت نکردن تراکم در مزارع، استفاده نکردن از کود به اندازه کافی یا بذر مناسب و استفاده از سمپاش های نامناسب اثرگذاری آفت‌کش‌ها را کاهش می‌دهد.

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.