دکتر حسینی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان قطعات خودرو در گفتوگو با اقتصاد جوان، با اشاره به چالشهای صنعت قطعهسازی کشور در سال ۱۴۰۴، مهمترین موانع توسعه این بخش را تحریمهای داخلی، بوروکراسی اداری و نبود اتحاد دانسته و بر ضرورت نقشآفرینی تشکلهای صنفی در سیاستگذاری صنعت خودرو تأکید کرد.
دکتر حسینی ضمن تشکر از دعوت اقتصاد جوان و تبیین وضعیت صنعت قطعهسازی خودرو در سال ۱۴۰۴ گفت:
«علیرغم تأکیدات چندین ساله مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید، برخی مسئولین کشور بر خلاف این شعار حرکت کرده و موانع تولید را بیش از پیش کردهاند.»
وی بزرگترین چالش فعالان صنعت قطعات خودرو را نه تحریمهای خارجی، بلکه تحریمها و موانع داخلی و بوروکراسی اداری دانست.
ضعف در حاکمیت قانون و اجرای ناقص آییننامهها
رئیس اتحادیه در خصوص اجرای قوانین مرتبط همچون ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به ضعفهای اساسی در تفسیر و اجرایی شدن این مصوبات اشاره کرد و افزود:
«متأسفانه به جای همکاری در اجرا، شاهد تفسیر نادرست و گاه قانونگذاری سلیقهای توسط مجریان هستیم که به جای حمایت از تولید، مشکلآفرین شده است.»
اهمیت اتحاد و نقش تشکلهای صنفی
حسینی حلقه مفقوده زنجیره ارزش قطعات خودرو را «عدم انسجام و اتحاد صنفی» دانست و تشکلهای تخصصی همچون کمیسیون قطعات خودرو و اتحادیه تهران را به مثابه نخ تسبیحی دانست که میتواند همه فعالان این حوزه را حول یک محور هماهنگ کند:
«ما لشکر و ثروت و علم داریم اما آنچه کم داریم، انسجام و وحدت واقعی است. باید صدای صنف و تخصص در سیاستگذاریها شنیده شود.»
تعاملات بینالمللی و افقهای جدید
دکتر حسینی با اشاره به اصلاحات قانون نظام صنفی، به راهاندازی کمیسیون تخصصی قطعات خودرو و ماشینآلات در اتحادیه تهران اشاره کرد و از تقویت همکاری با اتحادیههای خارجی و حضور در نمایشگاه بینالمللی کراچی پاکستان خبر داد. او این روند را گامی مهم در جهت افزایش تعاملات و حضور در بازارهای جهانی دانست.
برگزاری نمایشگاهها و تولیدکنندگان شناسنامهدار
رئیس اتحادیه، رویداد بیستمین نمایشگاه بینالمللی قطعات و ماشینآلات و گردهمایی همافزای صنفی را فرصتهای ارزشمند دانست و گفت:
«امسال با تلاش شورای سیاستگذاری و مجری جدید، کیفیت نمایشگاه ارتقا یافت. برای اولین بار سالن جداگانهای به تولیدکنندگان صنفی و شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده شد و رویدادهای محتوایی و نشستهای تخصصی همارزشآفرین شد.»
برنامهریزی چهار ساله و چشمانداز بینالمللی
در پایان این گفتگو، دکتر حسینی به برنامهریزی چهارساله برای برگزاری نمایشگاه قطعات خودرو در پارسدُخت اشاره و تأکید کرد:
«اگر تحریمها برداشته شود و زمینه مناسب فراهم گردد، میتوانیم نمایشگاه بینالمللی با استانداردهای جهانی را با مدیریت تشکلها و بخش خصوصی برگزار کنیم.»