کاهش ثروت خانوارها در جهان پس از ۱۵ سال

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد جوان نیوز ، به نقل از راشاتودی، دو بانک کردیت سوئیس و یوبی‌اس سوئیس به‌طور مشترک گزارش داده‌اند که مجموع ثروت خانوارها در سراسر جهان طی سال گذشته، ۲.۴ درصد کم شده و به ۴۵۴ تریلیون دلار رسیده است. این نخستین بار در ۱۵ سال گذشته است که شاهد کاهش ثروت خانوارها در جهان هستیم.

تحقیق این دو بانک حاکی از آن است که بخش قابل توجهی از کاهش ۱۱.۳ تریلیون دلاری ثروت خانوارها در جهان به خاطر کاهش ارزش پول کشورهای دیگر در برابر دلار بوده است.

گفته می‌شود؛ دارایی‌های پولی خانوارهای جهان نسبت به دیگر دارایی‌ها بیشترین افت را در سال ۲۰۲۲ داشته و دارایی‌های ملکی آنها در برابر کاهش ارزش مقاومت کرده است.

در حال حاضر به ازای هر نفر از جمعیت جهان ۸۴ هزار و ۷۱۸ دلار ثروت وجود دارد که نسبت به سال ۲۰۲۱، ۳.۶ درصد کمتر است.

خانوارهای اروپایی و آمریکایی بیشترین کاهش ثروت را در جهان تجربه کرده و ۱۰.۹ تریلیون دلار را از دست داده‌اند و این در حالی است که ثروت خانوارها در کشورهای آمریکای لاتین ۲.۴ تریلیون دلار افزایش داشته است.

در میان کشورها هم خانوارهای آمریکایی بیشترین افت ثروت را به ثبت رسانده و پس از آمریکا، خانوارهای ژاپنی، چینی، کانادا و استرالیایی بیشترین افت ثروت خالص را به داشته‌اند. در روسیه، مکزیک، هند و برزیل اما موضوع برعکس بود و ثروت خانوارها افزایش داشته است.(مهر)

ثروتمندترین مردم جهان ساكن کدام کشور هستند؟

بر اساس گزارش سالانه موسسه بانکداری «یوبی‌اس-کردیت سوئیس»، بلژیکی‌ها با ۲۲۸ هزار و ۸۸۳ یورو متوسط ثروت برای هر فرد بزرگسال، ثروتمندترین مردم جهان هستند.

این آمار که مربوط به سال ۲۰۲۲ میلادی است، نشان می‌دهد که نیمی از بزرگسالان بلژیکی دارای دست‌کم ۲۲۸ هزار و ۵۹۴ یورو یا بیشتر بوده‌اند. به این ترتیب بلژیک برای نخستین بار در صدر جدول ثروتمندترین مردم جهان قرار گرفت.

در رده دوم استرالیا قرار دارد که متوسط ثروت مردم آن ۲۲۶ هزار و ۵۹۴ یورو بوده است. هنگ‌کنگی‌ها هم با ۱۸۵ هزار و ۱۱۸ یورو در رده سوم قرار دارند.

با این حال نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که به دلیل کاهش ارزش دلار، مردم جهان در سال ۲۰۲۲ به صورت میانگین فقیرتر شده‌اند. در این سال ثروت خالص خصوصی جهانی برای نخستین بار از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی کاهش یافته است.

اگرچه بلژیک از نظر متوسط ثروت در رتبه نخست قرار دارد، اما این کشور از نظر میانگین ثروت در رده یازدهم دنیا جای گرفته است؛ جایی که سوئیس و ایالات متحده بهترین رتبه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.(اقتصاد ۱۰۰)

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.