بازار از توافق می‌ترسد؟ / نگرانی بورس از فاجعه احتمالی در بازار ارز

به گزارش اقتصاد جوان نیوز ، بازار سهام این هفته را با افت بیش از ۸ هزار واحدی شاخص کل به پایان رساند و نگرانی بورس و سهامداران از آینده بازار تشدید شد.

شاخص بورس تهران امروز ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ با افتی معادل ۸ هزار و ۱۰۵ واحدی مواجه شد. بورس در شرایطی هفته را به پایان رساند که روند نزولی روزهای اخیر باعث ثبت رقم یک میلیون و ۴۵۱ هزار واحدی شده است. اما شاخص هم‌وزن در ادامه روند صعودی این هفته با ۴۵۱ واحد رشد به محدوده ۳۹۹ هزار واحدی رسید. این نکته به معنای قرار گرفتن در آستانه پس گرفتن کانال ۴۰۰ هزار واحدی است.

نگرانی بورس از چیست؟

اخباری که پیرامون تحولات برجام منتشر شده، حاکی از بالا رفتن شانس احیای برجام است. توافقی که می تواند تا حد بسیار زیادی هزینه های تولید را کاهش دهد و طبیعتا بازار سهام نیز از این اتفاق منتفع خواهد شد. علاوه بر این موضوع، بحث جذب سرمایه خارجی در صورت احیای برجام مطرح است که می‌تواند به معنای افزایش ارزش سهام شرکت‌های حاضر در بورس باشد. از طرفی هزینه‌های خرید مواد اولیه نیز به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد و مراودات بانکی شرکت‌ها نیز تسهیل خواهد شد. اما دلیل واکنش منفی بورس به اخبار امیدوارکننده برجامی چیست؟

نکته عجیبی که این روزها در صفحات بورسی در شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌شود تزریق جو ناامیدی از سوی برخی کارشناسان است. این دسته از تحلیلگران مدعی هستند که دولت قصد دارد در صورت احیای برجام اقدام به کنترل نرخ دلار در بازار آزاد کند و همین امر موجب نگرانی بورس از هرگونه توافقی شده است. البته کاهش نرخ ارز همزمان با انتشار اخبار برجامی نیز باعث تقویت این تئوری شده و سهامداران نیز ظاهرا آن را پذیرفته‌اند.

کارشناسان: به جوسازی‌ها توجه نکنید

اما عده‌ای از متخصصان بورسی نظری مخالف این موضوع داشته و معتقدند احیای برجام از هر جهت به سود کلیت اقتصاد و به تبع آن بورس تمام می‌شود. به باور این دسته از کارشناسان نگرانی بورس از حصول توافق ناشی موج منفی است که عده‌ای از نوسان‌گیران به بازار تزریق می‌کنند و جالب اینجاست که همین عده در صف‌های خرید هستند.

از دید گروه دوم حتی اگر دولت اقدام به کنترل نرخ دلار کند پس از مدتی فنر قیمتی رها می‌شود. این اقدامات شاید ۲ الی ۳ ماه دوام بیاورد اما پس از مدتی بار دیگر شاهد واقعی شدن قیمت در بازار ارز خواهیم بود. هرچند همه این فرضیات با قید «اگر» مطرح می‌شود که دولت قصدی برای کنترل نرخ دلار داشته باشد یا خیر؟

این در حالیست که گشایش دیپلماتیک منجر به ایجاد رابطه پایدار با جهان و شرکت‌های خارجی می‌شود. نکته‌ای که برگ برنده دولت پس از احیای برجام خواهد بود و قطعا اقتصاد را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بورس نیز بدون شک حتی در کوتاه مدت آثار ناشی از برقراری رابطه را به عینه خواهد دید. این تغییرات پایدارتر از هر موجی است که عده‌ای ذینفع در حال دامن زدن به آن و ایجادی نگرانی بورس و سهامداران هستند.

پیام بگذارید

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.