نحوه وصول یا برگشت چک در بانک

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد جوان ،  در این زمینه باید توجه داشته باشید در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد شما می‌توانید از بانک درخواست کنید هر مقدار موجودی در حساب جاری شخص صادرکننده چک را به شما پرداخت کند.

در واقع بانک مکلف است به تقاضای دارنده چک، مبلغ موجودی در حساب جاری شخص صادرکننده چک را به دارنده چک بپردازد. همچنین می‌توانید از بانک درخواست کنید سایر حساب‌های شخص در همان بانک را بررسی کرده و موجودی آن حساب‌ها را نیز در قبال چک شما پرداخت کند.

در این خصوص بانک ‌به ‌ترتيب ‌اولويت ‌از حساب ‌قرض‌الحسنه‌ پس‌انداز،‌ حساب ‌سرمايه‌گذاري‌ کوتاه‌مدت ‌و‌ حساب‌سرمايه‌گذاري ‌بلندمدت برداشت کرده و به ذینفع چک پرداخت می‌کند.

همانگونه که گفته شد این موارد باید از سوی ذینفع چک از بانک مربوطه درخواست شود. در مرحله آخر و در صورت عدم کفایت مجموع مبالغ موجود در حساب‌های شخص نزد بانک صادرکننده چک به درخواست دارنده چک، گواهینامه عدم پرداخت به میزان کسری مبلغ چک صادر می‌شود.

برای مثال اگر شخصی چکی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال کشیده باشد و موجودی حساب جاری ایشان 40 میلیون ریال باشد بانک به تقاضای دارنده چک مکلف است مبلغ 40 میلیون ریال را برداشت کرده و به ذینفع پرداخت کند. همچنین اگر در سایر حساب‌های شخص (‌قرض‌الحسنه‌ پس‌انداز،‌ حساب ‌سرمايه‌گذاري‌ کوتاه‌مدت ‌و‌ حساب‌سرمايه‌گذاري ‌بلندمدت) نزد همان بانک مبلغ ۵۰ میلیون ریال باشد این مبلغ نیز پرداخت می‌شود. با این حساب مجموع مبالغ (۴۰+۵۰) پرداخت‌شده معادل ۹۰ میلیون ریال است و برای ۱۰ میلیون ریال باقی‌مانده از مبلغ چک نیز بنا به درخواست دارنده، گواهينامه عدم پرداخت صادر می‌شود.

پیام بگذارید

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.