کارنامه پالایشگاه‌های بورسی در شهریور ۱۴۰۳/ یکه تازی “شتران” در تولید محصولات نفتی

طبق گزارش‌های عملکرد ماهانه پالایشگاه‌های بورسی در شهریورماه، پالایش نفت تهران موفق شد حجم تولید و فروش خود را نسبت به زمان مشابه سال گذشته بالا ببرد.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد جوان نیوز ، انتشار گزارش‌های ماهانه ۶ پالایشگاه بورسی، کارنامه تولید و فروش صنعت پالایشی را در شهریورماه مشخص کرد. طبق این گزارش‌ها چهار پالایشگاه، حجم تولید خود را در شهریورماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داده‌اند.

لازم به ذکر است سه پالایشگاه تهران، شیراز و لاوان در این ماه مانند ماه گذشته عملکرد خوبی در تولید داشتند و مسیر صعودی تولید را ادامه دادند.

حجم تولید صنعت پالایشی افزایش یافت

مجموع حجم تولید صنعت پالایشی در شهریورماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود دو درصد افزایش داشته است.

به طوری که این رقم از پنج میلیون و ۶۹۳ هزار مترمکعب در شهریور ۱۴۰۲ به پنج میلیون و ۸۰۱ هزار مترمکعب در شهریور سال ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی مرداد نیز ۲.۳ درصد افزایش داشته است.

این روند در ماه گذشته نیز دیده شده‌ بود؛ واضح است که صنعت پالایشی در حال حاضر مسیر درستی را در پیش گرفته است.

مجموع حجم فروش نفتی‌ها رشد کرد

در طرف فروش نیز این روند تا حدودی تکرار شد؛ چرا که مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی در شهریور ۱۴۰۳ به پنج میلیون و ۷۴۷ هزار مترمکعب رسیده که در مقایسه با شهریور سال گذشته حدود ۲.۱ درصد افزایش داشته است. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته یعنی مرداد ۱۴۰۳ حدود ۰.۹ درصد رشد کرده است.

با این حساب باید دید کدام ‌یک از این ۶ پالایشگاه بورسی در شهریورماه امسال عملکرد بهتری در تولید و فروش داشتند و برترین شرکت پالایشی در بخش تولید و فروش کدام بوده است؟

پیش از هر نکته‌ای باید گفت از آنجا که نرخ فروش شرکت‌های پالایشگاهی در صورت‌های مالی ۶ ماهه مشخص می‌شود، برآورد درآمد پالایشگاه‌ها به طور ماهانه امکان‌پذیر نیست.

بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به شهریور ۱۴۰۲

بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پالایشی حاکی از آن است که مقدار تولید چهار پالایشگاه‌ بورسی در شهریور ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

مقایسه گزارش‌های عملکرد ماهانه شرکت‌های پالایشی مشخص می‌کند که طی شهریور ۱۴۰۳ پالایش نفت تهران بیشترین افزایش مقدار تولید را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته است. طبق گزارش فعالیت ماهانه پالایشگاه تهران، این شرکت در شهریور ۱۴۰۳ توانست مقدار تولید خود را حدود ۱۱.۵ درصد افزایش دهد. به طوری که مقدار تولید شرکت از یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب در شهریور ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۲۲۷ هزار مترمکعب در این ماه رسیده است.

همچنین پالایشگاه شیراز نیز در شهریور ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود بر جای گذاشته است؛ به طوری که پالایش نفت شیراز در این ماه موفق به افزایش ۹.۸ درصدی مقدار تولید شد و رقم تولید خود را از ۲۵۸ هزار متر مکعب در شهریور ۱۴۰۲ به ۲۸۳ هزار متر مکعب در شهریور ۱۴۰۳ رسانده است.

سومین پالایشگاهی که در شهریور ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید داشت، پالایش نفت لاوان بود؛ چرا که مقدار تولید پالایشگاه لاوان از ۲۴۸ هزار مترمکعب در شهریور سال ۱۴۰۲ با افزایش ۴.۴  درصدی به ۲۵۹ هزار مترمکعب در شهریور ۱۴۰۳ رسید.

جدول زیر وضعیت تولید پالایشگاه‌های بورسی را در ماه‌های مذکور نشان می‌دهد.

بیشترین افزایش حجم فروش نسبت به شهریور ۱۴۰۲

همان‌طور که گفته شد وضعیت تولید پالایشگاه‌های بورسی در شهریورماه ۱۴۰۳ تا حدودی خوب بوده است. حالا باید دید کدام پالایشگاه در بخش فروش بهتر از سایر رقبا عمل کرده است. برای مقایسه روند فروش این شرکت‌ها، باید مقدار فروش آن‌ها را با ماه قبل و ماه مشابه سال ۱۴۰۲ مقایسه کرد.

بررسی و مقایسه گزارش ماهانه پالایشگاه‌های بورسی نشان می‌دهد، سه پالایشگاه شیراز، تهران و تبریز در شهریورماه ۱۴۰۳ به ترتیب بیشترین افزایش مقدار فروش را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته‌اند.

جایگاه نخست این بخش به پالایشگاه شیراز تعلق می‌گیرد؛ چرا که پالایش نفت شیراز در این ماه توانست افزایش حدود ۲۲ درصدی در مقدار فروش خود به عمل آورد و این رقم را از ۲۵۰ هزار مترمکعب در شهریور ۱۴۰۲ به ۳۰۵ هزار مترمکعب در شهریور ۱۴۰۳ برساند.

همچنین مقدار فروش پالایش نفت تهران نیز در شهریور ۱۴۰۳ حدود ۱۴ درصد نسبت به شهریور ۱۴۰۲ افزایش داشته است. حجم فروش پالایشگاه تبریز نیز در این ماه حدود چهار درصد رشد کرده و سومین پالایشگاه برتر این بخش لقب گرفته است.

بیشترین کاهش مقدار فروش نسبت به شهریور ۱۴۰۲

در طرف مقابل اما سه پالایشگاه لاوان، اصفهان و بندرعباس در شهریورماه ۱۴۰۳ با کاهش مقدار فروش روبه‌رو شدند. در این میان وضعیت پالایشگاه لاوان از سایر رقبا وخیم‌تر بوده است.

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.