رمان «افسانه شاماران» منتشر شد

ایلام در قالب رمان بزرگسال، کتاب«افسانه شاماران» نوشته مرتضی حاتمی منتشر ‌شد.

«مرتضی حاتمی» در خصوص انتشار این رمان جدید به ایسنا اظهار کرد: رمان «افسانه‌ شاماران» که بازآفرینی حکایت شاماران مناطق کرد زبان جهان است در نشر باشور ایلام در ۹۰ صفحه منتشر شد.

وی ادامه داد: نگارش این رمان را فروردین سال ۱۴۰۰ در قالب رمان شروع کردم و بعداز ۳ ویرایش، در سال ۱۴۰۳ برای انتشار در اختیار ناشر قرار دادم.

حاتمی ادامه داد: شاماران از افسانه‌های ریشه‌دار و محبوب قوم کرد و ریشه در باورها و آئین و رسوم فردی و اجتماعی مردم دارد و به‌عنوان یک جریان آئینی در مناطق کردزبان سراسر جهان مطرح است.

نویسنده مجموعه داستان «کولبران نان و رنج» خاطرنشان کرد: شاماران، موجودی افسانه‌ای نیمه‌مار و نیمه‌انسان (زن) است که نماد دانایی و زایش و تولد است و در میان قوم کرد از جایگاهی مهم و معتبر و تاریخی برخوردار است.

نویسنده رمان «شاماران» با اشاره به ادای نذر شاماران در مناطق کردنشین ادامه داد: مردم این مناطق، نذری با عنوان نذر شاماران که ترکیبی از گندم و نخود و آب و نمک و پیاز و ادویه (دانه کلانه) درست می‌کردند و برای در امان بودن از نیش مار و عقرب و سایر گزنده‌ها آن را در میان مردم و باغبانان و کشاورزان پخش می‌کردند و البته هنوز این آش نذری در میان مردم پخته و پخش و ادا می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت ثبت و نگهداری افسانه‌ها و حکایت‌ها و مثل‌های شفاهی به عنوان میراثی شفاهی به نسل‌های آینده تاکید کرد: یکی از بهترین راه‌های انتقال مفاهیم و علوم و ارزش‌های انسانی و تربیتی در گذشته، و نگهداری و ثبت آنها بازآفرینی و بازنویسی از ادبیات کلاسیک است.

این نویسنده تصریح کرد: بازنویسی و بازآفرینی از ادبیات کلاسیک و فرهنگ فولکلور، موجب آشنایی جامعه مخاطب با این ادبیات که از پیشینیان ما به یادگار مانده، می‌شود.

حاتمی ادامه‌ داد: این سرمایه‌های فرهنگی، بخش مهمی از هویت فرهنگی و تاریخی سرزمین کهن‌مان به شمار می‌روند و یکی از راه‌های معرفی کتاب و آثار این نوع از ادبیات به مخاطبان کودک و نوجوان و بزرگسال بازنویسی و بازآفرینی با رعایت اصول و معیارهای مصوب این قالب‌ها برای این مخاطبان است.

وی تشریح کرد: ادبیات، سرمایه و ثروت و میراث ملی ماست، سرمایه‌ای غنی و بزرگ و غیرقابل تکرار بر همه واجب است که ضمن پاسداری از آنها، در انتقال آن به نسل‌های بعد بکوشیم و تلاش کنیم به عنوان شهروندان ایرانی از این گنجینه معنوی مواظبت کنیم و آن را با ساده نویسی، بازنویسی، بازآفرینی و… برای مخاطبان ساده و خواندنی‌تر و جذاب‌تر کنیم و این سرمایه ملی را به آنان انتقال دهیم.

انتهای پیام

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.