بارورسازی ابرها در عمان نتیجه داد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، بارورسازی ابرها در عمان منجر به افزایش قابل توجه بارندگی شده و داده های رسمی تایید می‌کند که افزایش 15 تا 18 درصدی در بازه زمانی 2013 تا 2018 وجود داشته است.

بارورسازی ابرها یکی از فناوری‌هایی است که وزارت کشاورزی، شیلات و منابع آب برای تقویت بارندگی در عمان که میزان بارندگی سالانه آن کم است، به آن تکیه کرده است. موفقیت باروری ابرها از زمانی که این وزارتخانه اولین ایستگاه باروری ابرها را در سال 2013 راه اندازی کرد، ذخایر آب زیرزمینی را در عمان افزایش داد.

بارورسازی ابرها در عمان

این ایستگاه در کوه السورات در شهرستان عبری در استان الظهیره تأسیس شد. امروزه 12 ایستگاه بارورسازی ابرها در سلطان نشین وجود دارد که دو ایستگاه در استان ظفار و 10 ایستگاه در کوه‌های الحجر وجود دارد.

براساس گزارش‌های آماری سال‌های 2013 تا 2018، تحقیقات، مطالعات و آمار موفقیت باروری ابرها در عمان را با فناوری کمک به افزایش 15 تا 18درصدی بارندگی طی سال‌های گذشته تایید کرد.

داده‌های بارندگی از باران‌سنج‌های اطراف ایستگاه‌های بارورسازی ابرها در استان‌های مختلف جمع‌آوری می‌شوند. در حال حاضر کار نصب یک ایستگاه جدید بارورسازی ابرها در استان مٌسَندم در حال انجام است.

https://cdn.yektanet.com/assets/templates/iframe/banner_template.html?v=202308021021

مرکز بارورسازی ابرها در این وزارتخانه در حال انجام مطالعات و تحقیقات بر روی فناوری‌های جدیدی است که می‌تواند سیستم را توسعه دهد، از جمله پروژه بارورسازی ابرها با هواپیماهای بدون سرنشین که مناطق وسیعی را پوشش می‌دهد که ایجاد ایستگاه‌های باروری ابرها دشوار است.

این وزارتخانه متعهد به توسعه فناوری های جدیدی است که بارندگی را به نفع نسل‌های آینده در معرض خطر کمبود آب افزایش می‌دهد. چنین تلاش هایی نقش برجسته عمان را در رسیدگی به چالش‌های پایداری آب تقویت می‌کند.

مطالعه بیشتر:کشاورزان ایرانی چقدر از آفت کش شیمیایی استفاده می‌کنند؟

تمرکز عمان بر بارورسازی ابرها در دهه گذشته به رفع آب و هوای خشک این کشور کمک کرده است، بارندگی بیشتری را برای حمایت از کشاورزی و رفع نگرانی‌های امنیتی آب فراهم می‌کند.

روش بارورسازی ابرها

به گزارش zawya، بارورسازی یک فرآیند پیچیده است که تحقیقات در این زمینه برای ارزیابی اثربخشی آن انجام می شود. اما اساساً شامل پرتاب شوره‌های نمک یا سایر مواد کوچک به داخل ابرها برای ایجاد باران اضافی است.

https://cdn.yektanet.com/assets/templates/iframe/banner_template.html?v=202308021021

بارورسازی ابرها می‌تواند آب بیشتری برای محصولات تولید کند، منبع تغذیه را تقویت کند و چاه‌ها را پر از آب کند.

مزیت دیگر این است که بذر به طور قابل توجهی ارزان‌تر از نمک‌زدایی است. بارورسازی ابرها به سادگی راهی برای تلاش برای استخراج باران بیشتر از ابر است.

عملیاتی در اوایل صبح با نظارت هواشناسان بر ابرها آغاز می‌شود. آنهایی که برای کاشت مناسب هستند ابرهای گرم یا ابرهای همرفتی هستند که از نظر فنی به نام کومیلفرم شناخته می‌شوند که دارای یک جریان رو به بالا در وسط هستند.

آنها رایج‌ترین نوع ابرهای موجود در عمان هستند. هنگامی که این موارد در رادار دیده می‌شود، خلبانان به محل اعزام می‌شوند و شراره‌های نمک به سمت بالابر شلیک می‌شوند. این ذرات قطرات ریز آب را جذب کرده و تراکم را نیز تشویق می‌کنند. سپس قطرات با قطرات دیگر برخورد می‌کنند، بزرگتر می‌شوند و در نهایت به صورت باران به زمین می‌افتند. ابر نیز می‌تواند به دلیل این فعالیت بزرگتر شود.

اقدامات ایران برای بارورسازی ابرها

اقداماتی در ایران برای بارورسازی ابرها انجام شده است. اولین پروژه بارورسازی ابرها در ایران در سال ۱۳۶۲ در استان فارس انجام شد. در این پروژه، از یدید نقره برای بارورسازی ابرها استفاده شد.

پس از آن، پروژه‌های دیگری نیز در ایران برای بارورسازی ابرها انجام شده است. در سال ۱۳۷۴، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی و ساخت رادار بارورسازی ابرها شد. این رادار اولین رادار بارورسازی ابرها در غرب آسیا است.

در سال ۱۳۸۰، وزارت جهاد کشاورزی ایران یک طرح ملی برای بارورسازی ابرها را آغاز کرد. این طرح بر روی بارورسازی ابرها برای افزایش بارندگی در مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران تمرکز دارد.

در سال ۱۳۹۸، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید یدید نقره با کیفیت بالا برای بارورسازی ابرها شد. این یدید نقره از مواد اولیه ایرانی تولید می‌شود و قیمت آن نسبت به یدید نقره وارداتی کمتر است.

در حال حاضر، پروژه‌های مختلفی برای بارورسازی ابرها در ایران در حال انجام است. این پروژه‌ها بر روی بارورسازی ابرها برای افزایش بارندگی، بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی هوا تمرکز دارند.

مزایای بارورسازی ابرها

  • افزایش بارندگی
  • بهبود کیفیت هوا
  • کاهش آلودگی هوا

معایب بارورسازی ابرها

  • احتمال تأثیرات زیست‌محیطی نامطلوب
  • هزینه بالا

بارورسازی ابرها یک فناوری نوین است که می‌تواند مزایای مختلفی برای انسان داشته باشد. با این حال، این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.