• امروز : دوشنبه, ۸ دی , ۱۴۰۴
کل 8469 امروز 1

اخبار ویژه

خاطره ۱۶۳ ساعت قطعی کامل اینترنت ایران مادران صاحب پژو ۲۰۷ می شوند+جزئیات آیا رانندگی با موتورسیکلت‌های برقی و سبک هم به گواهینامه نیاز دارد؟ برای آرتین، برای معصومیتش: پدر .. مادر .. برادر .. پر کشیدند دیدار اعضای عالی انجمن صنعت ورزش  کشور با نماینده آیت ﷲ العظمی سیستانی مدیرعامل بانک سپه پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های ایرانی را تبریک گفت آنچه بیشترین تأثیر را بر قیمت نهایی پوشاک می‌گذارد نیکرو: قلعه تاریخی گلاشگرد شهرستان فاریاب مرمت می شود جشنواره اقوام و عشایر آرادان فرصتی برای رونق اقتصادی غرب استان سمنان رونمایی از دو طرح بیمه زندگی مشترک بانک تجارت و بیمه تجارت‌نو در همایش مدیران عامل شرکت‌های زیرمجموعه بانک رشد قابل‌توجه مبلغ فروش «آریا» در آذر ۱۴۰۴ / افزایش ۴۳ درصدی فروش سالانه پلیمر آریاساسول پیام مدیرعامل بانک ملت به مناسبت روز صنعت پتروشیمی؛ تأکید بر توسعه پایدار، اشتغال‌زایی و تداوم حمایت مالی از پروژه‌های راهبردی وام تا ۲ میلیارد تومان بدون مسدودی؛ جزئیات طرح «شایان» بانک ملت برای دریافت تسهیلات تا ۲۰ میلیارد ریال

0

طرح جدید مجلس؛ اتصال یارانه بنزین و انرژی به کد ملی برای جلوگیری از هدررفت و قاچاق

  • کد خبر : 33300
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
طرح جدید مجلس؛ اتصال یارانه بنزین و انرژی به کد ملی برای جلوگیری از هدررفت و قاچاق

عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد که یکی از مسیرهای مهم در سیاست‌های غیرقیمتی، اتصال یارانه‌های انرژی به کد ملی افراد است تا اطمینان حاصل شود یارانه دقیقاً به گروه هدف می‌رسد؛ موضوعی که به گفته او می‌تواند ناکارآمدی سیاست‌های صرفاً قیمتی در مدیریت مصرف و کنترل قاچاق را برطرف کند. به گزارش پایگاه خبری اقتصاد […]

عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد که یکی از مسیرهای مهم در سیاست‌های غیرقیمتی، اتصال یارانه‌های انرژی به کد ملی افراد است تا اطمینان حاصل شود یارانه دقیقاً به گروه هدف می‌رسد؛ موضوعی که به گفته او می‌تواند ناکارآمدی سیاست‌های صرفاً قیمتی در مدیریت مصرف و کنترل قاچاق را برطرف کند.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد جوان، مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در چهارمین کنفرانس بین‌المللی بهینه‌سازی مصرف و بهره‌وری انرژی ایران که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: «ما سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی را به‌صورت همزمان دنبال می‌کنیم. تجربه نشان داده که سیاست‌های صرفاً قیمتی بدون همراهی سیاست‌های غیرقیمتی ناکارآمد خواهد بود.»

وی با اشاره به اصلاح قیمت بنزین در هفته‌های اخیر گفت: «تنها افزایش قیمت بنزین نمی‌تواند جلوی قاچاق سوخت یا مصرف بی‌رویه آن را بگیرد. نقدهای مطرح شده نیز به همین دلیل است که تصمیم‌گیری‌ها بدون در نظر گرفتن تمام جوانب انجام شده‌اند.»
شریعتی افزود: «در حوزه سیاست‌های غیرقیمتی، می‌توان به اتصال یارانه‌های انرژی به کد ملی اشاره کرد. اگر قرار است یارانه‌ای پرداخت شود، لازم است مطمئن شویم که این کمک‌ها به هدف خود برسند و اثر واقعی داشته باشند.»

در ادامه آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، به اهمیت اصلاح الگوی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: «رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ به سه واژه مهم در اصلاح الگوی مصرف تأکید کردند. اگر سالانه تنها ۱۰ درصد اصلاح الگوی مصرف انجام می‌شد، ناترازی‌های موجود در حوزه‌های مختلف امروز به این شکل نبود.»

وی با بیان اینکه طی ۲۰ سال گذشته همه کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که مسیر تولید انرژی باید به شرایط پایدار برسد، افزود: «برای توسعه پایدار، باید منابعی مانند آب و برق را در اختیار داشته باشیم. از سال ۱۳۹۸ با جهش قیمتی و تورم گسترده مواجه شدیم.»

نجفی به اصلاح قیمت بنزین در سال ۱۳۹۸ نیز اشاره کرد و گفت: «در آن زمان قیمت دلار حدود ۹ هزار تومان بود و نرخ بنزین ۳ هزار تومان تعیین شد. طی سال‌ها قیمت سایر کالاها افزایش یافته اما نرخ بنزین ثابت مانده است.»
وی ادامه داد: «مجلس شورای اسلامی با نیت خیر، قیمت حامل‌های انرژی را ثابت اعلام کرد، اما این امر انگیزه فعالان اقتصادی را کاهش داد. در طول چهار سال گذشته، قیمت برق به اشکال مختلف اصلاح شد، در حالی که سوبسید انرژی به صنعتگران تعلق نگرفت

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تأکید کرد: «صنعتگری که ۱۰۰ روز تعطیل باشد، نمی‌تواند تولید داشته باشد؛ بنابراین لازم است به هر روش ممکن، چرخه تولید و صنعت حفظ شود. صرفاً اصلاح قیمت نمی‌تواند به تنهایی به نتیجه مطلوب منجر شود.»

نجفی در پایان خاطرنشان کرد: «اول باید بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام شود تا کاهش مصرف حاصل گردد و همزمان با تعادل‌بخشی، قیمت‌ها اصلاح شوند تا سیاست‌های انرژی مؤثر و پایدار باشند.»

/ایسنا

لینک کوتاه : https://eghtesadejavannews.ir/?p=33300
  • ارسال توسط :
  • دیدگاه‌ها برای طرح جدید مجلس؛ اتصال یارانه بنزین و انرژی به کد ملی برای جلوگیری از هدررفت و قاچاق بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.