• امروز : جمعه, ۵ دی , ۱۴۰۴
کل 8432 امروز 2

اخبار ویژه

خاطره ۱۶۳ ساعت قطعی کامل اینترنت ایران مادران صاحب پژو ۲۰۷ می شوند+جزئیات آیا رانندگی با موتورسیکلت‌های برقی و سبک هم به گواهینامه نیاز دارد؟ برای آرتین، برای معصومیتش: پدر .. مادر .. برادر .. پر کشیدند دیدار اعضای عالی انجمن صنعت ورزش  کشور با نماینده آیت ﷲ العظمی سیستانی تأمین مالی بیش از ۷ هزار واحد نهضت ملی مسکن در لرستان توسط بانک مسکن بانک سپه پس از ادغام بالغ بر 1200 همت تسهیلات به تولید‌کنندگان، سرمایه‌گذاران و عموم مردم پرداخت کرده است آمادگی پلیس ایران برای پذیرش دانشجویان ارشد و دکتری از تاجیکستان سالانه بیش از یک میلیون نفر از خدمات پزشکی هسته‌ای در کشور بهره‌مند می‌شوند اکبرپور: استقلال برتری خود را نشان داد / با یک گل نمی‌توان درباره نازون قضاوت کرد اروپایی‌ها چقدر پول نقد همراه دارند؟ اختلاف معنادار شمال و جنوب اروپا هوش مصنوعی عامل اصلی اخراج‌ها نیست؛ فقط ۵۵ هزار شغل مستقیماً حذف شد خودروهای برقی؛ شاخص نوین قدرت اقتصادی و صنعتی کشورها

1

عبور دلار از خط قرمز سیاست‌گذار / قیمت دلار کانال عوض کرد

  • کد خبر : 6526
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۹
عبور دلار از خط قرمز سیاست‌گذار / قیمت دلار کانال عوض کرد
روز گذشته قیمت دلار کانال عوض کرد. معامله‌گران رشد تقاضا، کاهش عرضه و سیگنال‌های تورمی را عامل روند صعودی دلار توصیف می‌کنند.

به گزارش اقتصاد جوان نیوز  روز گذشته اسکناس آمریکایی سد مقاومت ۲۵ روزه ۵۱ هزار تومانی را شکست. قیمت دلار در آخرین روزهای نخستین هفته اردیبهشت با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت، وارد کانال ۵۲ هزار تومانی شد و در پله دوم این محدوده قرار گرفت.

تحلیلگران اقتصادی انتظارات تورمی سال جاری را افزایشی توصیف می‌کنند. آنها معتقدند تورم موجود کف تورم امسال است. با این دیدگاه، معامله‌گران بازار ارز روند دلار را برای اردیبهشت افزایشی می‌بینند.

معامله‌گران افزایشی امید دارند بازار اردیبهشت برای دلار داغ‌تر شود و روند معاملات برای قیمت دلار  وضوح بیشتری بگیرد.

سدسازی به جای درمان

در همین راستا برزو حق‌شناس کارشناس اقتصادی با تاکید بر رفتار دولت و تاثیر تورم در بازارهای مالی به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت دلار را در سال جاری از دو دیدگاه می‌توان بررسی کرد. فعلا روابطمان با کشورهای همسایه عادی است که در این صورت دلار رشد مداوم و آهسته‌ای خواهد داشت. اما اگر مقداری تنش‌های سیاسی تشدید شود قیمت دلار با شیب صعودی کانال عوض می‌کند.»

وی با اشاره به اینکه فعلا گزاره اول پابرجاست خاطرنشان کرد: «در حوزه برجام خبری نیست و این موضوع نگران‌کننده است. اما در ارتباط با کشورهای منطقه، روابط مقداری بهتر شده است؛ از همین رو دلار هم رشد خیلی آهسته‌ای دارد و در کریدور ۵۰ هزار تومانی نوسان دارد.»

این کارشناس اقتصادی افزود: «امروز قیمت دلار کمی به سمت مثبت شدن رفته و شیب صعودی گرفته است. مولفه‌های تاثیرگذار بر تورم و قیمت دلار فعال است و بیشتر هم می‌شوند.»

وی گفت: «سیاست‌های پولی غلط، بی‌انضباطی مالی دولت، ناترازی بانک‌ها و کسری بودجه در حال تشدید شدن است و اقدام موثر دولتی را نیز در این حوزه شاهد نیستیم. سیاستگذار به جای اینکه علت را درمان کند دنبال سدسازی زوری است.»

حق‌شناس با تاکید براینکه سیاست‌گذار به دنبال سرپوش گذاشتن بر دلایل تورم است تاکید کرد: «مثلا در حوزه مسکن آمار نمی‌دهند، اما چون در حوزه سیاست‌های بین‌المللی تنش تشدید نشده دلار حرکت قوی نکرده است در صورتی که مقداری تنش‌ها تشدید شوند شیب‌ صعودی قیمت دلار تندتر خواهد شد.»

وی خاطر نشان کرد: «دلار در کف ۵۰ هزار تومانی کف سازی کرده است و شکست کانال ۵۲ هزار تومانی می‌تواند دلار را به قیمت‌های بالاتر سوق دهد.»

قهر بانک مرکزی با بازار آزاد

دیروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، معامله‌گران عرضه دلار در بازار آزاد را محدود عنوان کردند. آنها سیگنا‌ل افزایش جریمه‌های رانندگی را بر روند صعودی دلار و ورود به کانال جدید موثر می‌دانند. تقاضا برای دلار در بازار امروز بالا بود و عرضه محدود،‌ این موضوع نیز برای جهش قیمت دلار به کانال جدید مزید بر سیگنال‌های تورمی بود.

فعالان بازار معتقدند اگر قیمت دلار تا سه روز کاری آینده بالای محدوده ۵۲ هزار تومانی بماند قیمت دلار مسیر صعودی را در پیش می‌گیرد. آنها چشم‌انتظار رفتار سیاستگذار برای ارز‌پاشی دلار در بازار آزاد یا کف سازی در کانال جدید هستند.

با وجودی که دلار در بازار آزاد با افزایش قیمت باز شد و در پایان معاملات نیز خط قرمز ۵۲ هزار تومانی سیاستگذار را شکست اما در مرکز مبادله این خط به سمت پایین شکسته شد. دلار روز گذشته در مرکز مبادله کانال ۴۲ هزار تومانی را از دست داد و با کاهش ۲۱۴ تومانی به محدوده ۴۱ هزار تومانی برگشت.

بازار ارز با وجود قوانین و مقررات بانک مرکزی برای دریافت دلار سهمیه‌ای از صف‌های ارز توافقی خالی شده است. این در حالی است که فعالان بازار ارز می‌گویند دلار همچنان متقاضی دارد و خریداران به هر نحو ممکن از بازار آزاد دلار تهیه می‌کنند.

لینک کوتاه : https://eghtesadejavannews.ir/?p=6526
  • نویسنده : سارا صفاری
  • ارسال توسط :
  • منبع : تجارت‌نیوز
  • دیدگاه‌ها برای عبور دلار از خط قرمز سیاست‌گذار / قیمت دلار کانال عوض کرد بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.