• امروز : یکشنبه, ۱۲ بهمن , ۱۴۰۴
کل 8827 امروز 2

اخبار ویژه

خاطره ۱۶۳ ساعت قطعی کامل اینترنت ایران مادران صاحب پژو ۲۰۷ می شوند+جزئیات آیا رانندگی با موتورسیکلت‌های برقی و سبک هم به گواهینامه نیاز دارد؟ برای آرتین، برای معصومیتش: پدر .. مادر .. برادر .. پر کشیدند دیدار اعضای عالی انجمن صنعت ورزش  کشور با نماینده آیت ﷲ العظمی سیستانی عدالت برای همه؛ آینده برای ایران. حمایت از تولید انرژی پاک باهمکاری بانک مسکن و صندوق توسعه ملی / گامی استراتژیک برای رفع ناترازی برق پیشتازی رشد منابع و مصارف بانک اقتصادنوین از متوسط نظام بانکی امکان وکالتی‌ کردن حساب خریداران خودروهای وارداتی جدید با سامانه فیروزه بانک ملی ایران برندگان چهاردهمین دوره قرعه كشی طرح گردونه بانك ملت مشخص شدند امکان وکالتی نمودن سپرده‌های بانک پاسارگاد برای ثبت نام در «طرح جدید عرضه خودروهای وارداتی» زنجیره تامین، ترمز رشد ترافیک هوایی را کشید کاوش باستان‌شناسی و مرمت چند اثر مهم در سیستان و بلوچستان برنامه آموزش و پرورش برای تداوم آموزش در شرایط بحرانی و خاص/ احیای برخی پناهگاه‌های مدارس

1

نهضت بازگشت به روستا؛ از اولویت‌های دولت چهاردهم برای تقویت اقتصاد روستایی

  • کد خبر : 32531
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
نهضت بازگشت به روستا؛ از اولویت‌های دولت چهاردهم برای تقویت اقتصاد روستایی

سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت دولت با همت ویژه در پی تقویت اقتصاد روستا و افزایش جذابیت زندگی در مناطق روستایی است تا با «نهضت بازگشت» توازن جمعیتی و رونق تولید محلی را فراهم کند. به گزارش پایگاه خبری اقتصادجوان، سید مالک حسینی، معاون توسعه […]

سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت دولت با همت ویژه در پی تقویت اقتصاد روستا و افزایش جذابیت زندگی در مناطق روستایی است تا با «نهضت بازگشت» توازن جمعیتی و رونق تولید محلی را فراهم کند.

به گزارش پایگاه خبری اقتصادجوان، سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از همت دولت برای تقویت اقتصاد روستا و بالا بردن جذابیت زندگی در این مناطق خبر داد و تأکید کرد همه هدف و اولویت باید فراهم کردن دسترسی روستاییان به بازارها و محیط‌های اجتماعی و اقتصادی بزرگ‌تر، به‌ویژه برای فروش محصولات و رونق کسب‌وکارهای محلی باشد.

حسینی با اشاره به ضرورت «نهضت بازگشت» جمعیت از کلانشهرها به شهرهای متوسط، کوچک و روستاها گفت: «عدم تناسب تراکم‌های جمعیتی در کلانشهرها موضوعی جدی است و راهی جز توازن در توزیع مناسب جمعیتی پیش روی ما نمی‌گذارد؛ این توازن جمعیتی نیاز به یک نهضت بازگشت دارد؛ بازگشت از کلانشهرها به شهرهای متوسط و از شهرهای متوسط به کوچک و بازگشت به روستا.»

معاون وزیر همچنین به نمودهای عینی این گرایش اشاره کرد و گفت بسیاری از روستاها در روزهای پایانی هفته شاهد شلوغی هستند؛ کسانی که روزی برای یافتن فرصت‌های بهتر به شهر مهاجرت کرده‌اند، اکنون برای بازیابی آرامش به خانه دوم خود در روستا بازمی‌گردند. او این بازگشت را نشانه‌ای از استمرار میل جمعیتی به زندگی روستایی دانست.

حسینی افزود که اجرای برنامه‌ریزی مناسب در راستای تقویت اقتصاد روستا می‌تواند به رفع بسیاری از بحران‌های زیست‌محیطی و مشکلات آب کمک کند و در نتیجه پیامدهای منفی ناشی از تمرکز جمعیت در کلانشهرها کاهش یابد.

در بخش دیگری از سخنانش، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کاهش سهم بخش کشاورزی در اقتصاد کشور اشاره کرد و هشدار داد: «سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی از ۲۴ درصد در دهه ۳۰ به مرور کاهش یافته و امروز این عدد به ۷ درصد رسیده است؛ این آمار به وضوح نشان می‌دهد که تمرکزها و جابجایی جمعیتی چگونه با اقتصاد گره خورده است.»

وی تأکید کرد با تقویت زیرساخت‌ها، ایجاد فرصت‌ها و تسهیل دسترسی‌ها دو هدف محوری دنبال می‌شود: نخست ماندگاری جمعیت جوان در روستا و دوم تسهیل بازگشت افرادی که در صورت حضور در روستا بهره‌وری و اثربخشی بیشتری خواهند داشت تا اینکه در شهرها به مشاغل کاذب روی آورند که کمکی به اقتصاد ملی نمی‌کند.

سید مالک حسینی در واکنش به این نگاه که «شهرنشینی مهارت می‌آورد» گفت موضوع مهارت میان روستا و شهر تفکیک‌پذیر نیست و به‌عنوان یک روستازاده بر این باور است که علاقه‌مندی و ظرفیت یادگیری در محیط روستا بسیار بالاست. او با اشاره به فرصت‌های عصر فناوری افزود: «امروز با وجود زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، یک جوان، یک هنرمند یا یک صنعتگر اگر در روستا بنشیند، سقف فعالیت وی فقط محدود به روستا نیست؛ او می‌تواند محصولات و هنر خود را در سطحی بین‌المللی و جهانی عرضه کند.»

/مهر

لینک کوتاه : https://eghtesadejavannews.ir/?p=32531
  • ارسال توسط :
  • دیدگاه‌ها برای نهضت بازگشت به روستا؛ از اولویت‌های دولت چهاردهم برای تقویت اقتصاد روستایی بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.