• امروز : دوشنبه, ۱۳ بهمن , ۱۴۰۴
کل 8850 امروز 10

اخبار ویژه

خاطره ۱۶۳ ساعت قطعی کامل اینترنت ایران مادران صاحب پژو ۲۰۷ می شوند+جزئیات آیا رانندگی با موتورسیکلت‌های برقی و سبک هم به گواهینامه نیاز دارد؟ برای آرتین، برای معصومیتش: پدر .. مادر .. برادر .. پر کشیدند دیدار اعضای عالی انجمن صنعت ورزش  کشور با نماینده آیت ﷲ العظمی سیستانی انتشار نسخه دی‌جت در Testflight برای سیستم عامل iOS یکسان‌سازی رمز کارت‌های هدیه بانک اقتصادنوین ۱۰ شعبه آسیب دیده بانک مسکن بازسازی و به چرخه خدمت رسانی بازگشتند رحیمی: بانک مسکن ازپیشران‌های اصلی توسعه بخش مسکن کشور است/ بانک مسکن ۱۲ هزار فقره تسهیلات به هموطنان هرمزگانی پرداخت کرده است فولاد سنگان با استقرار نظام جامع HSE به «صفر حادثه» نزدیک شد مدرن‌سازی و تضمین امنیت مبادلات مالی شرکت‌ها با «چک امن دیجیتال حقوقی» بانک رفاه امکان دریافت یارانه یک میلیونی برای افراد دهک 10 که یارانه نقدی دریافت نمی کنند | دانلود اپلیکشن شما افزایش ۷۰ همتی سرمایه بانک کشاورزی با حمایت دولت

0

وضعیت سدهای تهران بحرانی شد

  • کد خبر : 13106
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹
وضعیت سدهای تهران بحرانی شد

نصف‌شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت موجب شده برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد. به گزارش اقتصاد جوان نیوز بارش‌های سال آبی جاری در تهران با کاهش 56درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده و این خشکی پاییز و زمستان، اثر […]

نصف‌شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت موجب شده برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد.

به گزارش اقتصاد جوان نیوز بارش‌های سال آبی جاری در تهران با کاهش 56درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده و این خشکی پاییز و زمستان، اثر خود را در کاهش ذخایر سدهای تهران گذاشته است.

در زمان حاضر با وجود 273 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده پشت سدهای تهران، 86درصد ظرفیت مخازن سدهای پنج‌گانه تأمین آب شرب تهران خالی است.

همان‌طور که در جدول بالا مشخص است، ذخایر سدهای تهران در زمان حاضر نسبت به شرایط نرمال، کسری 300 میلیون مترمکعبی دارند و ذخایر 3 سد از مجموع 5 سد، زیر 20درصد است که این سدها، همگی در سامانه شرقی تأمین آب تهران واقع شده‌اند.

نصف شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت، موجب شده است برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد. با وجود آنکه هیچ رقم رسمی در خصوص میزان برداشت از منابع زیرزمینی آب تهران اعلام نشده است، بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد برداشت از منابع زیرزمینی نسبت به منابع سطحی، به‌نسبت کم‌سابقه 70 درصد به 30 درصد رسیده است و حتی در برخی روزها، میزان تأمین آب از محل چاه‌ها از مرز 70درصد هم می‌گذرد.

درواقع تأمین بدون هشدار آب در این روزهای تهران که اغلب شهروندان شدت تنش آبی تهران را درک نکرده‌اند و به مصارف عادی و حتی اسراف‌گونه خود ادامه می‌دهند، به تشدید فرونشست و بروز مشکلات بیشتر در تأمین آب تهران در سال‌های آینده منجر خواهد شد.

کاهش 2هزارلیتری الگوی مصرف آب در تهران و اخطار به مشترکانی که بیش از دو برابر این الگو مصرف ماهانه دارند، تنها اقدامی است که شرکت آب و فاضلاب استان تهران انجام داده است و بدون شک، این اقدام حداقلی در اطلاع‌رسانی بحران موجود، کافی نیست.

در این روزهای نیازمند اطلاع‌رسانی گسترده، نه شرکت آب و فاضلاب استان تهران و نه شرکت آب منطقه‌ای این استان، هیچ‌کدام نه‌تنها نشست خبری به‌منظور اطلاع‌رسانی گسترده برگزار نمی‌کنند، بلکه در سکوت خبری عجیبی به‌سر می‌برند که منطقی نیست.

مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت مدیریت منابع آب نیز در این بی‌خبری جامعه از بحران جاری و تبعات پیش‌ِروی آن، سهیم هستند.

در شب یلدا، مصرف لحظه‌ای آب تهران در یکی از خشک‌ترین سال‌های این استان، به رقم بی‌سابقه 50 هزار لیتر در ثانیه رسید؛ در حالی که ثبت این رقم به‌عنوان مصرف لحظه‌ای آب تهران فقط در روزهای اوج مصرف آب در میانه تابستان سابقه داشته است. این آمار مصرفی نشان می‌دهد که سکوت مجموعه وزارت نیرو در تبیین شرایط فعلی خشکی تهران، موجب شده است شهروندان درکی از شدت تنش آبی نداشته باشند.

منبع : تسنیم

لینک کوتاه : https://eghtesadejavannews.ir/?p=13106
  • ارسال توسط :
  • دیدگاه‌ها برای وضعیت سدهای تهران بحرانی شد بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.