ریزش ۲۰ میلیونی قیمت خودرو/ افت قیمت خودرو ادامه‌‌دار است؟

به گزارش اقتصاد جوان نیوز ، حدود شش ماه است که بازار خودرو در وضعیت رکودی قرار دارد. میزان معاملات به حداقل رسیده اما در این بازار بدون مشتری، قیمت‌ها مدام در حال افزایش بود. اما در یک هفته گذشته قیمت برخی از خودروها کاهش داشته است. علت کاهش قیمت خودرو چست؟

کاظم محمدی نیک‌خواه، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: هیچ اتفاق تازه‌ای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات خودرو مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد.

این کارشناس خودرو می‌گوید تنها عاملی که بر کاهش قیمت خودرو اثر گذاشته است، کاهش قیمت دلار است. به گفته نیک‌خواه، خودرو در سال‌های گذشته به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل و بازار آن تبدیل به یک بازار دلاری شده است. یعتی قیمت خودرو مستقیما به قیمت دلار وابسته است. دلار ارزان شود، خودرو هم کمی ارزان می‌شود و افزایش قیمت دلار، باعث رشد قیمت خودرو می‌شود.

کاهش ۲۰ میلیونی قیمت تارا

مذاکرات برجامی قیمت دلار را از ۳۲ به ۲۸ هزار تومان رساند و سبب ریزش قیمت برخی از خودروها شد. برای مثال قیمت تارا اتوماتیک نسبت به روز گذشته ۹ میلیون تومان کاهش داشت و به ۲۷۱ میلیون تومان رسید. همچینین این خودرو طی یک هفته حدود ۲۰ میلیون تومان ارزان شد.

خودروی ۲۰۷ اتومات نیز ۱۰ میلیون تومان نسبت به روز گذشته کاهش داشت. این خودرو امروز در بازار کشور در قیمت ۶۰۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. این خودرو هم در یک هفته ۲۰ میلیون تومان ارزان شده است. پژو پارس اتومات هم از دیگر خودروهایی بود که در طول یک هفته ۱۵ میلیون تومان ارزان شد و قیمت آن به ۴۸۰ میلیون تومان رسید.

yektanet-logo-sign

به عقیده کارشناسان، این کاهش قیمت به علت برجام است و اکنون بازار همچنان منتظر نتیجه نهایی مذاکرات است تا مسیر کاهشی یا افزایشی خود را پیدا کند.

تقابل دو عامل اثرگذار بر قیمت خودرو

شاید در کوتاه‌مدت قیمت خودرو، تحت تاثیر قیمت دلار تغییر کند اما این تاثیر موقتی است و به نظر می‌رسد روند قیمت خودرو یا حداقل برخی از خودروها را برجام تعیین نمی‌کند و عوامل دیگری در این میان موثر است.

برخی از نشانه‌ها حاکی از این است که قبمت خودرو به زودی و به صورت رسمی افزایش پیدا می‌کند. مهم‌ترین سیگنال افزایش قیمت خودرو هم به خبری بر می‌گردد که دو روز قبل معاون وزیر صمت مطرح کرد. منوچهر منطقی در گفتگویی اعلام کرده بود که قرار است مجوز افزایش قیمت خودروهای زیان‌ده صادر شود. این خبر یعنی دولت به زودی مجوز رسمی افزایش قیمت برخی از خودروهای زیان‌ده را صادر می‌کند.

با این مقدمه کدام خودروها گران می‌شود؟ اگر مبنا ادعای خودروسازان باشد، آنها معتقدند که همه خودروها زیان‌ده هستند و قیمت همه آنها باید بالا برود. اما در برخی از اظهارات دیگر، آنها می‌گویند بیشترین زیان مربوط به خودروهای پرتیراژ است.

بر این اساس باید گفت اگرچه امید می‌رود با احیای برجام، قیمت خودرو ارزان شود اما این کاهش قیمت موقتی است و نهایتا قیمت خودرو رسما گران می‌شود.

اما عرضه خودرو در بورس کالا عامل دیگری است که می‌تواند منجر به کاهش قیمت خودرو شود. قرار است خودرو در بورس کالا عرضه شود و کارشناسان معتقدند با عرضه خودرو در بورس، قیمت خودرو در بورس می‌تواند حدود ۲۰درصد از بازار آزاد کمتر باشد. باید توجه داشت که محدودیتی هم در بورس کالا برای خرید خودرو نبوده و هر فردی می‌تواند در مکانیزم بورس برای خرید خودرو اقدام کند. بنابراین سیگنال این اتفاق برای بازار خودرو کاهش قیمت بیشتر در آینده است.

پیام بگذارید

اقتصاد جوان نیوز دارای مجوز به شماره 86948 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این پایگاه خبری از سال 1399 آغاز بکار کرده و هم اکنون از پرمخاطب ترین پایگاه های خبری در حوزه اقتصاد محسوب می شود. این پایگاه خبری زیر نظر مستقیم هیات عالی نظارت بر مطبوعات قرار دارد.

اطلاعات تماس

تمامی حقوق محتوای سایت برای اقتصاد جوان محفوظ است.